International Business Forum Africa

International Business Forum in Africa International Business Forum in Africa és un esdeveniment de negocis que reuneix empresaris de Catalunya i de la República de Guinea amb empresaris d'altres mercats africans.

L'objectiu és generar una plataforma de trobada on poder compartir interessos i inquietuds, i, al mateix temps, generar fluxos de negoci que siguin beneficiosos per a totes les parts.

Sectors participants:

 • ✔ Alimentació
 • ✔ Desenvolupament agrari: maquinària agrícola, tecnologia de reg, productes fitosanitaris, enginyeries
 • ✔ Energies renovables

Catalunya, una economia oberta i dinàmica

CATALUNYA ÉS UNA REGIÓ DE L’EUROPA MEDITERRÀNIA

amb un PIB que supera els 200 mil milions d'euros, i un PIB per càpita de més de 28 mil euros.

amb una extensió de

0 km2

compta amb una població de

0 milions d'habitants

El teixit industrial representa el 20,2% del VAB. Hi destaquen les indústries:

alimentació i begudes

0%

química i refinació de petroli

0%

metal·lúrgia i fabricació de productes metàl·lics

0%

material de transport

0%

República de Guinea.
Una economia en creixement


Situada a l'Àfrica occidental amb una superfície de 245.857 km2 i una població de 12.093.349 habitants. Limita amb sis països: Guinea Bissau a l'oest, Senegal i Mali al nord, la Costa d'Ivori a l'est, Libèria i Sierra Leone al sud. És un país costaner amb 333 km de costa marítima a l'Atlàntic.

La seva taxa de creixement és de 6.6% el 2016, que s'estima en 6,7% el 2017 amb una inflació moderada de 8.7%. El deute públic extern és de 23.9% del PIB amb un tipus de canvi estable i un increment de les reserves de divises. El creixement mitjà esperat durant el període 2018-2020 és del 9.5%.

 

GUINEA ÉS UN PAÍS DE L'ÀFRICA OCCIDENTALAmb una taxa de creixement anual del 6,7 %

amb una extensió de

245.857
km2

Compta amb una població de

12.093.349
d'habitants

 

Guinea té una riquesa hidrogràfica important, un ric potencial mineral (dos terços de les reserves mundials de bauxita, or, diamants, ferro, manganès, zinc, cobalt, níquel, urani) alguns sense explotar.

Religió : Islam 85%. Cristianisme 4,3% i les creences tradicionals.

Guinea inclou vuit (8) regions administratives i quatre (4) regions naturals (Baixa Guinea, Guinea Mitjana, Alta Guinea i Guinea Forestal), que corresponen a quatre tipus de terreny, de clima, de fauna, de flora, de tradicions històriques i culturals diferents.

Agricultura :

 • ✔ Abundant pluja: entre 1100 i 4000 mm/any
 • ✔ Àmplia diversitat climàtica
 • ✔ Recursos hídrics: 1161 rius repartits en 6250 km en 24 conques hidrogràfiques
 • ✔ Gran fertilitat del sòl :
  • ► 6,2 millons d'hectàrees
  • ► 25% de la terra explotada : 1.55 milions d'hectàrees
  • ► 10% de la terra cultivada anualment: 0.62 milions d'hectàrees

L'agricultura, inclosa la producció agrícola, la silvicultura, la producció animal, la pesca i l'aqüicultura, és la principal activitat del 76% de la població guineana i representa el 19,7% del PIB. Els productes agrícoles representen el 11% de les exportacions de Guinea i el 17% de les importacions.

a) Carn: el mercat guineà de la carn s'abasteix principalment de la producció local i d'algunes importacions, a excepció de la carn d'aus de corral, les quantitats d'importació són molt superiors a les de la producció local. Guineu importa al voltant del 88% de la producció nacional de carn d’aus, i el 3,4% de la producció nacional de vacú.

b) Llet: la producció de llet continua sent baixa en relació amb les necessitats de la població i el país importa grans quantitats de llet.

c) Subministraments d'entrades: Guinea depèn de l'exterior per al seu subministrament de medicaments veterinaris: antiparasitaris, productes biològics (principalment vacunes), antibiòtics i altres anti infecciosos, productes per a mascotes i aus de corral, productes diversos (desinfectants, correctors metabòlics, .. .).

Energia :

 • ✔ 165 rius, 23 conques hidrogràfiques, incloent les sis principals conques que irriguen l'Àfrica Occidental amb un potencial hidroelèctric que s'estima en més de 6000MW
 • ✔ Una energia anual garantida de 19.300 GWh- els quals només el 2% estan encara explotats.
 • ✔ Un potencial solar de 4.8 kWh / m2 / dia, un parc eòlic amb una velocitat mitjana anual del vent de 2 a 4 m / s, i recursos forestals estimats en 30 milions de metres cúbics de fusta per any.

 

MERCATS CONVIDATS

Angola

Camerun

Costa d'Ivori

Etiòpia

Ghana

Kenya

Libèria

Mali

Moçambic

Níger

Nigèria

República de Botswana

República del Congo

República Democràtica del Congo

Rwanda

Senegal

Serra Leone

Sud-àfrica

Sudan

Tanzània

Zàmbia

Zimbabwe

COMITÈ ORGANITZADOR

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

Avís legal

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999, de 13 de desembre, Promotora d'Exportacions Catalanes SA (en endavant PRODECA), amb domicili a Gran Via de les Corts Catalanes, 620, principal, 08007 Barcelona, i NIF A58241316, informa que les imatges contingudes al seu portal web www.businessforum.cat formen part d'un fitxer propietat de PRODECA. La finalitat d'aquest fitxer és la promoció, a través del seu portal, de les activitats que desenvolupa PRODECA. PRODECA garanteix que, quan ho desitgeu, podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, enviant un escrit a l'adreça postal anteriorment indicada, amb la referència "PROTECCIÓ DE DADES", o a través del correu electrònic prodeca@prodeca.cat.

En concret, per exercir correctament els vostres drets, haureu d'indicar clarament en el vostre escrit els següents aspectes:
- Nom, cognoms i fotocòpia del Document Nacional d'Identitat
- Petició en què es concreta la sol·licitud
- Domicili a efectes de notificacions.

Alhora, informem que PRODECA es reserva la llibertat d'eliminar de la seva web qualsevol contingut que interpreti que vulnera la legislació actual aplicable.

D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.